İş yaşamının formunuzu bozmasına izin vermeyin

Yorucu iş temposu, ev düzeninin sağlanması, çocukların bakımı ve aynı zamanda çevresel koşullara ayak uydurmak.

Kadınların en büyük endişelerinden biri, bu yoğun akış içinde fark etmeden kilo almaktır. Bu koşuşturmaca çoğu zaman diyete yansır ve günlük beslenme düzensizleşir. Vücut beslenme düzeninin bozulmasına tepki verir ve yağ depolamaya başlar. Böylelikle kilo alımı da kaçınılmaz olur.
İş kadınının dikkat etmesi gereken beslenme kuralları
İyi bir uyku ve kahvaltısız güne başlamamak çok önemlidir. “Zamanım yok” demek doğru değildir, kısa sürede pratik bir kahvaltı ciddi bir adım demektir.
Ara öğünler atlanmamalıdır. Bu önemli ayrıntıyı ihmal edenler ve basit şeker denilen karbonhidratı tercih edenlerde vücutta yağ dokusu artmaktadır.

Aklınıza geldikçe içmeniz için masanızda şişe ya da şık bir sürahi bulundurmanızda fayda vardır. Günlük alınması gereken en az su miktarı 10- 12 bardaktır.
Düzenli spor yapmanız gerekmektedir. Haftada 150 dakika yapılacak spor yeterli olacaktır.
İş yerinde asansör yerine merdiven kullanmayı tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Adımsayar kullanmak ve günde 10.000 adım atmayı amaç edinmek, günlük aktivitelerinizi artırmanızı sağlar.
Kafeinli içecekler azaltılmalıdır.

Öğle yemeklerinde fastfood değil, sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesi önemlidir.
Ana öğünlerde ekmek tüketiminde aşırıya kaçmamak gereklidir.
Öğleden sonra çayın yanına sağlıklı tatlı atıştırmalıklar yapılabilir. Kek, börek, tatlı gibi yiyecekleri tamamen hayatınızdan çıkarmak yerine haftada 2 -3 gün ile sınırlamayı deneyebilirsiniz.
Yemek konusunda çevrenizdeki kişilere kimi zaman hayır demeyi öğrenmelisiniz.
Tükettiğiniz yiyeceklerin miktarlarını eşinizle veya arkadaşlarınızla kıyaslamanız doğru değildir. Aynı kiloda olsanız bile unutmayın ki herkesin metabolizması farklıdır.

Günlük veya 2- 3 günde bir kez sabah kıyafetsiz ve aç olarak tartılarak kilonuzu takip edebilirsiniz.
Seyahatler bahaneniz olmasın düzenli beslenmekten vazgeçmeyin !
Seyahatler sebebiyle yemek saatleri kayar, toplantı saatleri uzar; uçakta öğün yemek durumunda kalınır; çok ikramlarla karşılaşılır; yemekler soslu ve çok çeşitli olabilir. Bu durumda öncelikle seyahatin ilk saatleri itibari ile elinizden suyunuzu eksik etmeyiniz. Gün içinde 1 şişe sade soda da sıvı elektrolit dengesi için faydalıdır. Uçakta yemeniz gerekiyorsa yedikleriniz, öğün yerine geçecektir. Dolayısı ile bunu ana yemeğiniz olarak saymalısınız. Eğer indiğiniz zaman tekrar bir yemek ortamı ile karşılaşacaksanız uçakta ara öğün alıp içecek tercih edin. Bisküvi, kahve veya soda, kuru meyve gibi. Gün içinde toplantı saatiniz uzadı ise ana öğün ile ara öğününüzü yer değiştirin. Toplantı sırasında belki kurabiye, bisküvi veya yanınızda kuru meyve, badem, fındık alıp her ihtimale karşı bunları tüketmelisiniz. Özellikle kaldığınız otelde kahvaltıda 1 kâse meyve salatası veya 1-2 porsiyon meyve tüketin. Seyahat süresince evde olamayacağınız için meyveyi tüketebileceğiniz başka bir ortam olamayabilir. Ayrıca kabızlık şikâyetleri hazımsızlık sorunları en çok seyahatlerde artar. Tüketeceğiniz taze veya kuru meyveler bu konuda çözüm olacaktır. Çünkü seyahatlerde genellikle et, tavuk ve balığı bulak daha kolaydır.
Tatlıları seyahat sırasında ara öğün olarak düşünebilirsiniz. Fakat gerekli miktarı aşmayın.

İHA

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

içerik sağ